Nordic Surface är ett Gasellföretag!

Vi har fått utmärkelsen DI-Gasell 2023

Hurra! Varning för skryt. Men nu är vi på Nordic Surface enormt stolta. Det kom ett mystiskt brev på posten för några dagar sen. Ett sånt där riktigt fysiskt brev. Snacka om förvåning när vi öppnade det och förstod att vi har fått utmärkelsen DI-Gasell 2023! Wow! Vi är ett av Sveriges snabbast växande företag. Vi har under flera år arbetat hårt för tillväxt och ett av kraven för att bli Gasell är att företaget dubblat sin omsättning samtidigt som ett annat krav är en omsättning över 10 miljoner. Ni förstår att det ligger hårt jobb och hög risk bakom en sån tillväxtresa.

Det är en bitterljuv känsla att bli ett Gasellföretag 2023. Just nu är branschen tuffare än någonsin och det har varit ett speciellt år för oss på Nordic Surface. Vi har behövt ställa om, prioritera om och ta svåra beslut – för företagets bästa. Som du säkert redan förstått kommer böckerna för 2024 inte rimma med tillväxttakten som ger oss Gasellpriset. Men mitt i alla utmaningar behöver vi ändå få vara stolta. För vi har tagit oss hela vägen hit. Vår tillväxtresa är grunden till allt som Nordic Surface är idag. Vi är fortsatt ett hälsosamt och vinstdrivande företag. Även när tillväxttakten mattats av en aning.

Vi vill passa på att rikta ett varmt tack till medarbetare, kunder, beställare, arkitekter, samarbetspartners och branschkollegor.

/ Erik Wallén-Widell, VD på Nordic Surface

Gasellkriterier

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla kriterier. Vi gör dessutom en helhetsbedömning av bolaget där ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet vägs in.

Ett Gasellföretag har:

1. En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.

2. Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.

3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.

4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.

5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.

6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

7. Sunda finanser.

Gasellföretag utses av Dagens industri.

Vill du prata mer? Kontakta oss gärna!